Dnevi slovenske informatike 2018

Dnevi slovenske informatike 2018

Tokratna 25-ta konferenca Dnevi slovenske informatike 2018 dokazuje, da je uspešno prerasla v tradicionalno konferenco strokovnjakov v Sloveniji, ki si želijo podajati in pridobivati nova znanja, se družiti in izmenjevati izkušnje na področju informatike. Kljub temu, da je informatika ena izmed najmlajših znanstvenih ved, je znana po najhitrejšem tempu razvoja, predvsem pa hitrih spremembah in velikemu vplivu, ki ga prinaša v naše življenje. Digitalizacija, ki je najnovejše poimenovanje informatizacije in digitalizacije poslovanja ter našega življenja nam prinaša še večje in še hitrejše spremembe kot smo bili tega vajeni doslej. Spreminja naše poslovanje in življenje na vseh področjih: zdravstvu, socialnemu okolju, potovanjih, turizmu, finančnemu poslovanju, … ali je sploh ostalo kakšno področje, ki ga digitalizacija in informatika ni dosegla? Verjetno ne.


Ob vseh spoznanjih in napovedih o digitalni prihodnosti pa se še vedno sprašujemo, kaj bo to prineslo nam, uporabnikom teh novih tehnologij in rešitev digitalizacije. Še vedno ne vemo kako bo to vplivalo na naše življenje, tako zasebno kot službeno, ali smo dovolj pripravljeni na tako velike spremembe in kako lahko vplivamo nanje, da jih bomo lažje sprejeli ter imeli od njih vsesplošne koristi. Napredek in razvoj vedno prinašata pozitivne in negativne izzive, ki jih laže obvladujemo, če jih poznamo in smo o njih dovolj informirani. Zato so odgovori na naša vprašanja povezani z znanjem in izkušnjami, ki jih lahko pridobimo tudi na dogodkih kot so Dnevi slovenske informatike.


Spremembe in znanje bodo vodilo tudi pri oblikovanju programa DSI 2018. K sodelovanju pri pripravi programa smo pritegnili strokovnjake s poslovnega, znanstvenega in izobraževalnega okolja. Povabili bomo strokovne predavatelje, ki so inovativni, drzni in vizionarji na svojih področjih, da nam podajo čim več odgovorov na naša vprašanja o tem, kam in kako nas vodi digitalizacija. Povabili bomo vodilne predstavnike podjetij, ki so uspešna na področju digitalizacije svojega poslovanja. Vabimo tudi vse vas, ki želite biti v digitalni preobrazbi uspešni in se zavedate pomena znanja in sodelovanja.Naša vizija je tradicionalno konferenco slovenske informatike obdržati kot vodilni dogodek informacijske stroke, kjer se kalijo nove ideje in ustvarjajo nove povezave med udeleženci, saj skupaj lahko ustvarimo veliko več kot vsak zase.


Več o dogodku na spletni strani konference